Kuchárska kniha šéfkuchára Martina

Polievka - Azíjska Polievka

Suroviny


silný kurací vývar, čerstvé šampiňóny, 5-7 cm čerstvého zázvoru, mletá červená paprika, 1 limetka alebo citrón


Postup


Uvarte silný vývar z kurčaťa a pridajte do hrnca čerstvý zázvor. Polievke dá fantastickú príchuť a vôňu. Nakrájajte šampiňóny, prepoľte citrón alebo limetku (pridala som šťavu z celej limetky). Šampiňóny nahádžte do hrnca, vymačkajte celý citrón alebo limetku, 4. a pol lyžice mletej červenej papriky. Dochuťte ešte soľou a ak treba, nechajte uvariť šampiňóny a fertig. Polievka je naozaj vynikajúca, určite si ju zamilujete.

ukuchtil: Martin Šalka